Hoppa till innehåll

Dur dur d’être bébé

Ursäkta dröjsmålet, det var ett tag sen nu. Tråkigt, verkligen tråkigt. Och frustrerande, eftersom det inte beror på mig, utan på min spökskrivare, tillika en av närapersonerna, som den senaste tiden har jobbat och varit bortrest och yrat omkring och hållit på med jag vet inte vad. Inte min blogg i alla fall.
Men nu, till slut, efter diverse listigt trugande från min sida*, så fick vi till en sittning, se på fan.

Okej, vad har hänt sedan senast?
Ärligt talat vet jag inte så noga eftersom mitt långtidsminne lämnar en del övrigt att önska. Närtidsminnet, däremot, är det sannerligen inget fel på.
Och då undrar du kanske vad jag har på hjärtat en gråmulen förmiddag som denna, vad det är jag känner ett så trängande behov av att dela med mig av.

DET HÄR!

Klicka på bilden så kommer det en video. Det var en av närapersonerna som visade mig den på sin dator igår. Vi kollade flera gånger, och alltså OH MY GOD, den är ju helt psyyyyyykisk!!!
Närapersonerna i videon går omkring i underkläder och pratar i telefon, bär peruk, äter som hundar direkt ur skålar och ålar runt i sängen i leopardkläder. Inte konstigt att barnen leker med aporna i stället.
Kul med de dansande bebisarna i alla fall. Och att de simmar under vatten. Det har jag också börjat öva lite på, men det är en helt annan historia som förtjänar sitt eget blogginlägg.

Sen har vi själva texten.
Ja herregud, vad ska man säga?
Den handlar alltså om hur svårt det är att vara bebis, och det kan jag såklart skriva under på i vattenfast bläck, haha. Visst, många gånger är bebislivet kanon. För det mesta faktiskt. Men ibland är det mödosamt, det är det.
Men vad handlar egentligen den här texten om?
Det är sova och borsta tänderna, inte röra och inte göra, mamma, pappa, farmor, farfar, jag vill inte, nej, ingen dessert, inte peta näsan, jobbigt, jobbigt att vara bebis.
Bla bla bla, upprepningar, nonsens, rappakalja.
Inte ett ord om magsmärtor och gasbildning, plötslig hicka och spontankräkningar.
Inte ett ord om frustrationen över att inte kunna framföra sina önskemål och åsikter.
Inte ett ord om den där känslan när man vaknar i vargtimmen i ett mörkt rum av att kajorna kraxar utanför och man bara ligger där med svettig rygg och tom mage och känner ångesten rista i kroppen.
Nej, fy för den lede vilken rent ut sagt svagsint låt.
Visst, snubben är fyra år och ingen bebis längre, men nåt borde han väl komma ihåg.
Ytligt är vad det är. Texten saknar helt tematik. Undertexten lyser med sin frånvaro. Det är bara en enda sörja av ord och fraser utan tillstymmelse till klangbotten. Populistiskt trams utan något som helst djup.

Betyget blir noll av fem, nej, av tio,
Gomiddag!

* Jag googlade på definitionen av BLOGG – ”webbplats som innehåller periodiskt** publicerade inlägg” – varsågod, bam, in your face, och då blev det annat ljud i skällan.
** Regelbundet återkommande (ja, närapersonen var tvungen att googla på det, haha).

Publicerat iOkategoriserade

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *